liten logo winter

Se hur enkelt och snabbt en behandling går till med
Light Sheer DUET
på Youtube genom att klicka på länken


Light Sheer DUET

 

VIKTIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vad är Light Sheer?
En laser som innehar den bästa och mest effektiva teknologin för att behandla oönskad hårväxt.
Hur försvinner håret med denna laser?
Ett  högintensivt laserljus med en våglängd som främjar energin från ljusstrålen ombildas till värme så att cellerna i hårsäcken förstörs.

Är den lämplig för alla hårtyper? 
Lasern avlägsnar bruna eller svarta hårstrån. Vita, gråa eller rödlätta strån är inte lämpliga. Däremot kan Light Sheer behandla åtskilliga hudtyper till skillnad från andra lasrar som arbetar med hårborttagning.

Hur upplevs behandlingen med Light Sheer?
Det kan sticka till i huden och kännas lite varmt. Men kylsystemet i lasern gör att det trots allt känns bekvämt. Hur pass smärtkänslig man är beror dock på individen och det behandlade området.

Hur många behandlingar behövs?
Håret har olika växtfaser och därför behövs flera behandlingar. Vi har den aktiva tillväxtfasen, övergångsfasen samt vilofasen. Och det är bara det växande håret som lasern inriktar sig på. Hur många behandlingar du behöver beror på just dig, ditt arv, ålder, hårtyp, vart håren är lokaliserade på kroppen och hur stor area det handlar om. Generellt behöver man 5-8 behandlingar. I vissa fall fler. Efter 1-2 veckor efter behandlingen faller i alla fall håret eller delar av håret av.

Biverkningar, risker?
Undvik sol fyra veckor före och två veckor efter behandling för att inte riskera pigmentförändring eller lätt brännskada. Det behandlade området kan bli lite rött och svullet de första dagarna efter behandlingen, men detta försvinner. Ibland kan små skorpor bildas som vid en lätt brännskada. Detta är dock ovanligt. Pigmentförändring kan uppstå men även den är ovanlig och försvinner. Vissa mediciner är kontraindicerade vid Light Sheer behandling. Upplys oss alltid om medicinering eller pågående graviditet.

Innan behandling, några specifika regler som gäller?
Undvik Brun utan sol produkter två veckor före behandling samt vanlig solning fyra veckor innan behandlingen. Ingen vaxning eller plockning av håret på tre veckor innan behandlingen eller under behandlingsperioden. Raka alltid håret i området innan behandling.

Och efter behandlingen? Vad gäller då? 
Vi vill upprepa att man inte får sola fyra veckor före och två veckor efter behandlingen. Vid solexponering använd solskyddsfaktor 25-30 i en månad efter behandlingen. Om huden är fin och inte irriterad kan makeup appliceras som vanligt. I övrigt kan man återuppta alla aktiviteter.

Är Light Sheer överlägset andra hårborttagnings lasrar?
Ja. Det kan vi faktiskt gör en tumme upp för! Generande hårväxt kan behandlas effektivare och snabbare. Ingen annan metod för hårborttagning kan tävla med Light Sheer Duet idag.

Garanti på resultat?
Man brukar säga att en fullständig garanti kan inte ges. Forskning visar dock att ett växande hårstrå som behandlats med Light Sheer inte kommer tillbaka. Men håranlag som legat i dvala under många år kan aktiveras på grund av hormonell status tex klimakteriet och vissa mediciner. I så fall rör det sig om helt nya hårstrån och inte de som eliminerats.